Externe rekencommissaris

van de VME

Waarom een externe rekencommissaris?
Voor een commissaris van de rekeningen is het ook van belang of de VME een enkelvoudige of dubbele boekhouding moet bijhouden. Voor een gebouw met minder dan 20 kavels volstaat een enkelvoudige boekhouding. Zijn er meer dan 20 kavels? Dan is een dubbele boekhouding verplicht. Daarom schakel je best een professional in. De berekeningen en kostenstructuren zijn hier vaak er ingewikkeld.

Wat is de taak van de rekencommissaris?
Een commissaris van de rekeningen controleert het financiële beleid van de syndicus. Hij heeft de taak om de boekhouding en de rekeningen te controleren. De rekencommissaris zal één keer per jaar een controle van de rekening doen, bij voorkeur vlak voor de algemene vergadering. De rekencommissaris rapporteert aan de mede-eigenaars en op de algemene vergadering zal hij/zij mondeling en schriftelijk verslag uitbrengen. Ieder jaar moet er een persoon aangeduid worden.

Verslag
Er wordt van de controle een uitgebreid verslag gemaakt dat ter beschikking gesteld kan worden van de mede-eigenaars. In klare taal krijgen ze informatie over de cijfers van de balans en de zekerheid dat die ook overeenkomen met de werkelijkheid. De aandacht gaat vooral naar het reservekapitaal en de eigenaars met schulden.

Algemene administratie
Samen werken met Offipolis

Samenwerken?

Werk samen met ons voor een volledig en snelle controle van het financiële beheer van uw gebouw. We zorgen voor een duidelijk en overzichtelijk verslag voor de mede-eigenaars zodat er zekerheid is over het financiële luik van de VME.

Aarzel niet om ons te contacteren.
Offipolis logo

Volg ons op social media

Contact

Stationsstraat 1
3570 Alken

0474 96 19 46  
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
BFFVA
Copyright Offipolis.be | Privacy policy | Algemene voorwaarden
Website by itsme.design